Wie ben ik

Fabienne van Genderen in 2012 afgestudeerd als logopediste aan de Hogeschool van Rotterdam. Na mijn studie ben ik ruim 4 jaar werkzaam geweest in een vrijgevestigde praktijk en in het speciaal basisonderwijs. Daar zag ik met name jonge kinderen, waarbij de spraakontwikkeling onvoldoende op gang kwam, kenmerken van ASS lieten zien, problemen binnen de sensorische informatieverwerking ervaren en ook de eet- en drinkproblematiek is veel naar voren gekomen.

Mijn hart ligt bij kinderen waarbij de communicatie moeizaam op gang komt, die gedragsproblemen laten zien en waarbij de sensorische informatieverwerking niet verloopt zoals gewenst.

Na het ervaren van het positieve effect van ondersteunde communicatie op kinderen, heb ik meerdere OC-groepen mogen starten in Nederland. Hierdoor heb ik ervaring opgedaan met het opzetten van groepen in een nieuwe vorm en alle aspecten die daarbij komen kijken. Denk hierbij aan het begeleiden en ondersteunen van het team, maar ook het beleid en de samenwerking met het managementteam.

Ook heb ik meerdere logopedisten teams opgezet en begeleiding geboden in de vorm van supervisie.

Inmiddels ben ik gestart als zelfstandig ondernemer om zowel gezinnen en organisatie te begeleiden in het gebruik van ondersteunde communicatie. Want wat is mooier dan iemand helpen bij het vinden en leren gebruiken van zijn stem? In welke vorm dan ook.